Bitcoin-trendanalys – Berget på $ 16.000 förväntar sig en hälsosam återgång först

Bitcoin-trendanalys – Berget på $ 16.000 förväntar sig en hälsosam återgång först
Rate this post

Bitcoin-trenden är för närvarande varken i det hausseartade eller baisseartade territoriet eftersom handlare letar efter exakta riktningar. Trots att BTC-priset trycker mot den övre änden av den stigande priskanalen är handlare optimistiskt försiktiga med det översträckta hausseartade rallyt i det dagliga diagrammet.

När BTC / USD går förbi $ 15750 är proffshandlare oroade över momentum eftersom avtagande volym kan få ner korthuset

Under de senaste veckorna flyttade Bitcoin-priset spektakulärt från 11 950 $ för att röra högst 15 950 $. Efter att ha slutfört en stark prestanda är det helt naturligt att förvänta sig att diagrammet svalnar innan nästa rally startar. BTC / USD-diagrammet visar en ökning med 35 procent under de senaste 30 dagarna ensam, och pro-handlare tror att priset nu behöver en anständig återbetalning.

På makrofronten har det inte kommit några helt negativa nyheter att skicka alarmklockorna. När Bitcoin-trenden svänger mellan 15 000 och 16 000 dollar blir det svårt för investerarna att fatta ett investeringsbeslut. De översträckta tekniska indikatorerna komplicerar ytterligare.

Crypto Fear and Gired Index – Extrem girighet kräver en nedkylning

För närvarande visar ‚Crypto Fear and Gired Index‘ en avläsning på 90, vilket motsvarar nivåer av extrem girighet. När avläsningarna är höga förväntar sig handlare att marknaden korrigerar och brukar gå kort eller ta vinst.

En blandning av data från källor på nätet och kryptoutbyten visar att det inte kommer att vara en överhängande avblåsning. Willy woo, en berömd kryptoanalytiker, säger att handlare inte kommer att gå kort omedelbart, och det skulle finnas en mindre korrigering i BTC / USD-diagrammet. Lång-till-kort-förhållandet förklarar ytterligare hur Bitcoin-trendsituationen kan spela ut de närmaste dagarna.